Geslaagde studentendag

Voor alle studenten die stagelopen op één van de 35 basisscholen van Catent vond afgelopen maandag 2 maart een geslaagde studentendag plaats. Op basisschool De Boxem in Stadshagen was het deze dag drukker dan anders.

Meer dan 70 studenten, zowel PABO-studenten vanuit de KPZ en andere opleidingen als studenten van de opleiding tot onderwijsassistent, waren aanwezig en hebben met enthousiasme deelgenomen aan een van de workshops.

Catent organiseert iedere anderhalf jaar voor alle studenten die stagelopen binnen haar scholen een dag waarop ze elkaar kunnen ontmoeten, kunnen leren van en met elkaar en om kennis te maken met Catent als organisatie en wellicht toekomstige werkgever. Deze studenten zorgen voor het onderwijs van morgen!

In een andere setting dan normaal hebben de studenten kennis met elkaar gemaakt en met Stichting Catent. De dag begon met een lekkere, verzorgde lunch. Vervolgens werd de middag geopend door Cécile Servaes, voorzitter CvB van Catent. Gedurende de middag vonden er verschillende workshops plaats. Denk hierbij aan bewegend leren, het voeren van een goed oudergesprek, omgaan met verschillen in de klas en ‘werken bij Catent’.

De middag werd afgesloten met de voorstelling ‘De meestermachine’, verzorgd door Maan Kindertheaters. Ter inspiratie en als dank voor hun inzet kregen de studenten namens Catent het boek ‘Gen Z’, een boek dat inzicht geeft in de generatie Z.

Gezien de positieve reacties van alle studenten wordt zeker vervolg aan deze dag gegeven! We wensen de studenten veel succes met hun opleiding en hopen hen op korte of lange termijn als collega terug te zien binnen een van de scholen van Catent!