Zij-instromer: “Een inspirerend traject om te bewandelen”.

‘Ik heb vanuit de journalistiek de overstap gemaakt naar het basisonderwijs. Als kind wilde ik al lerares worden en de laatste paar jaar is dat gevoel weer teruggekomen. Want ik wil heel graag meer voor andere mensen – in het bijzonder voor kinderen – betekenen. Na onder meer een geschiktheidsonderzoek, een proefles en een rekentoets, heeft Catent mij aangenomen als leerkracht. Ik werk het eerste jaar op de Sint Andreasschool in Hattem, waar ik de eerste maanden in groep 5/6 sta en daarna ook in andere groepen ervaring ga opdoen. Ik geef steeds meer les en de ervaren leerkracht kijkt met mij mee. Ze voorziet me van feedback en tips. Ik leer het vak in de praktijk met hulp van die leerkracht en volg ondertussen in maximaal twee jaar de opleiding om mijn bevoegdheid te halen, grotendeels via zelfstudie. Natuurlijk vergt het de nodige tijd en energie om je vanuit een ander beroep te ontwikkelen tot een goede leerkracht. Tegelijkertijd merk ik nu al dat ik van deze nieuwe uitdaging ook energie krijg. Ik vind de omgang met kinderen en om hen iets te leren echt leuk! Zij-instromer worden in het onderwijs is dan wel niet de gemakkelijkste weg om te bewandelen, maar wel een erg inspirerende. Als je iets wilt, moet je ervoor gaan!’
Miriam Bauwer
Leerkracht/zij-instomer

Altijd getwijfeld? Voor de klas ja of nee? Dat blijft kriebelen. Stichting Catent biedt de mogelijkheid om als zij-instromer leerkracht te worden op één van onze scholen. In samenwerking met Hogeschool Windesheim bieden we een traject op maat aan. Met een aanbod aangepast op jouw ervaring en talenten. Op theoretisch gebied en in de praktijk. Daaraan vooraf gaat een traject waarmee we kijken of jij dit echt wilt en of je dit kunt. Stap voor stap en zorgvuldig.
Sinds kort werkt Miriam bij ons op school. Leergierig pakt ze alles aan en komt in contact met de kinderen, de collega’s en de bijpassende theorie. Ze krijgt de ruimte om de opdrachten vanuit de theorie aan te pakken en zichzelf te ontwikkelen.
Onze slogan “Plezier in leren, vanuit nieuwsgierigheid, samen met anderen met een stevige basis.” gaat ook op voor jou!
Petra Brinkman – van de Velde
Directeur Sint Andreasschool

Is het iets voor jou?

Neem contact op met José van Loo (j.vanloo@catent.nl)