Basisschool De Vlieger 1 in Westenholte wordt WestWijs

Op Woensdag 31 augustus is de nieuwe naam van De Vlieger 1 feestelijk onthuld. Voortaan gaat De Vlieger 1 verder onder de naam: WestWijs.

Feestelijke onthulling
Leerlingen, ouders en buurtbewoners mochten meedenken over een nieuwe naam. Uit die inzendingen is door de werkgroep bestaande uit ouders en medewerkers van De Vlieger 1, de naam WestWijs gekozen. De dochter van de ouder die de naam heeft bedacht, mocht de nieuwe naam van de school onthullen. Daarna was het groot feest op het schoolplein. Zo konden leerlingen, ouders/verzorgers en buurtbewoners genieten van een hapje en een drankje en waren er leuke activiteiten. Iedereen kon lekker dansen op muziek van de DJ, de stormbaan beklimmen, los op het springkussen en er was een ballonnengoochelaar. Er was een uitgelaten sfeer en ook leerlingen van groep acht van vorig jaar waren nog even terug op hun ‘oude’ school.

Wijs worden in Westenholte!
WestWijs is een naam die past bij de school. Het is een mooie combinatie van de lokale ligging in Westenholte en onderwijs. Kinderen mogen bij WestWijs eigenwijs zijn, ieder met zijn eigen talenten en ontwikkeling waarbij er verschil mag zijn en iedereen met respect wordt behandeld. Daarnaast worden de kinderen bij WestWijs wereldwijs, met de blik naar buiten leren de kinderen dat ze onderdeel zijn van de maatschappij. Door bewegend leren en samenwerken te stimuleren, kunnen de kinderen zich met plezier ontwikkelen.

‘Ontvliegeren’
De onthulling van de nieuwe naam van De Vlieger 1, is de start van het ‘ontvliegeren’ van De Vlieger 1, De Vlieger 2 en De Vlieger 3 in Stadshagen en Westenholte. In schooljaar 2022-2023 krijgen de drie scholen, die allemaal onderdeel zijn van Catent, de ruimte om zich op hun eigen manier te profileren.