Starters in het onderwijs

We vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt bij Catent. Daarom helpen wij jou graag een handje zodat je de snel jouw weg weet te vinden binnen onze organisatie. Want als je net begint in het onderwijs, komt er veel op je af.

Drie jaar lang begeleiding en een maatje voor praktische vragen
Iedere starter krijgt bij ons drie jaar lang begeleiding van een begeleider op school. Meestal is dit een collega die is opgeleid als schoolopleider. Deze begeleider denkt met je mee, observeert jou en geeft naar aanleiding hiervan feedback om jou verder te helpen.

Daarnaast krijg je meteen een maatje. Iemand die jou kan helpen met praktische vragen over de dagelijkse werkzaamheden.

Beeldcoaching voor inzicht in jezelf op de werkvloer
Aan alle startende onderwijsprofessionals op de scholen en in de pool wordt beeldcoaching aangeboden. Er worden dan beeldopnames gemaakt van jou als starter in de klas en deze beelden worden samen met jou door de beeldcoach besproken en geanalyseerd.

Samen Catent als aanspreekpunt en verbindende activiteiten voor starters
Samen Catent bestaat uit twee leerkrachten die vanuit Catent één dag per week vrij geroosterd zijn om onder andere verbinding te maken met starters. Zij bieden jaarlijks een programma aan. Zo worden alle starters in het eerste jaar uitgenodigd voor de kickstart. Dit is een kennismaking met Catent en andere starters.

Samen Catent gaat ook met jou en de directeur in gesprek om te kijken waar jouw behoefte ligt en wat jij nodig hebt om je verder te kunnen ontwikkelen. Daarnaast organiseert Samen Catent diverse activiteiten die gericht zijn op coaching, elkaar ontmoeten en het bieden van een luisterend oor.