Onze visie op leren

Brede ontwikkeling

De wereld om ons heen verandert snel. Om je daarop voor te bereiden, leren en werken we wereldgericht. Onze scholen vormen een minimaatschappij waar je kennismaakt met verschillen, leert opkomen voor overtuigingen en in gesprek gaat over allerlei thema’s. We begrijpen dat elke leerling of medewerker in onze minimaatschappij iets anders nodig heeft. Wat jouw achtergrond of situatie ook is, bij ons krijg je de kans om jezelf op jouw eigen manier te ontwikkelen.

Partnerschap

Dankzij onze open blik weten wij welke ingewikkelde vraagstukken er in de samenleving spelen. We vinden het belangrijk om op een goede manier met deze vraagstukken om te gaan. Daarom betrekken we allerlei partners bij ons onderwijs. Zo zorgen we in overleg met instellingen, ouders en leerlingen voor de benodigde begeleiding en creëren we in samenwerking met de kinderopvang en het voortgezet onderwijs doorlopende leerlijnen.

Duurzame omgeving

Onze scholen vormen een veilige plek om op avontuur te gaan. Je wordt gezien en krijgt de ruimte om van en met elkaar te leren. Daarbij dagen we je uit om zowel binnen als buiten te werken, je eigen stijl toe te passen en de digitale samenleving te verkennen. Dit doe je in een duurzame omgeving. De gebouwen hebben een gezond binnenklimaat, de lokalen sluiten aan bij de nieuwste ontwikkelingen en de pleinen zijn groen.

Vitale en vaardige teams

Onze professionele medewerkers werken aan hun ontwikkeling. Continu. We zetten ons met veel plezier in, voelen ons betrokken bij leerlingen en kijken over de grenzen van onze eigen scholen heen. Door open te staan voor nieuwe initiatieven, kunnen we de kwaliteit van ons onderwijs steeds verder verbeteren. Hierbij bundelen we onze krachten met ouders, collega-scholen en onderwijspartners. Samen vormen we een sterk collectief.