Ons verhaal

Kom tot bloei…

Catent is een katholieke stichting met meer dan vijfendertig basisscholen verspreid door Overijssel, Drenthe, Friesland en Gelderland. Iedereen is welkom, wordt gezien en mag meedoen. Of je nu leerling of medewerker bent, in onze leer- en leefgemeenschap krijg je de kans om tot bloei te komen. We kijken hoe jij met jouw kennis, ervaring en talenten van betekenis kunt zijn. Voor de mensen om je heen, maar ook voor jezelf. Door de buitenwereld met een open blik in je op te nemen, vind je jouw plek. En ontwikkel je vaardigheden om te leren van alles wat je ziet, hoort en ervaart.

…in een rijke leer- en leefgemeenschap…

De open blik van Stichting Catent is voelbaar. Overal. Medewerkers zoeken naar nieuwe manieren om leerlingen te begeleiden, ouders zijn actief betrokken bij het onderwijs en samen met partners werken we aan sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Juist daar waar een oplossing niet voor handen ligt, is het waardevol om krachten te bundelen. Op basis van de waarden vertrouwen, relatie, respect en ruimte komen we verder. Durven we te vernieuwen. En zetten we ons met een vitaal en vaardig team in voor een rijke leer- en leefgemeenschap die inspeelt op de veranderende wereld om ons heen.

…en blijf samen in beweging

Elke leer- en leefgemeenschap is anders: onze medewerkers geven op hun eigen manier vorm en inhoud aan kwalitatief goed onderwijs dat past bij de directe omgeving. Hoewel er verschillen zijn, vormt een brede ontwikkeling het uitgangspunt. Dit betekent dat leerlingen aan de slag gaan met de basisvaardigheden taal, lezen, rekenen, burgerschap en digitale geletterdheid, maar ook met maatschappelijke thema’s als vrijheid, gelijkheid, solidariteit, gezondheid en duurzaamheid. Door te luisteren, initiatief te tonen en gewoon te doen, leren we van en met elkaar. Zo blijven we in beweging. Samen.