Nieuws

Lees als eerste het laatste nieuws. Houd deze pagina regelmatig in de gaten voor nieuwsupdates.

Stichting Kinderopvang Catent

Vanaf 12 juli 2019 is Stichting Catent Kinderopvang opgericht. Een ononderbroken ontwikkeling van kinderen kan nu in onze scholen gegarandeerd gaan worden. Op enkele locaties is dit al gerealiseerd. Voor Kinderopvang Catent is een ‘eigen’ website ontwikkeld. https://kinderopvangcatent.nl/

Lees verder
Een terugblik naar 2018

Het is alweer zomer. Een mooi moment om even terug te blikken op het kalenderjaar 2018. Wie onze website in de gaten houdt of ons volgt op LinkedIn heeft vast al wat voorbij zien komen. Zo hebben we onze website dit jaar vernieuwd en de toekomstvisie 2019-2021 gelanceerd. Meer weten over wat we met elkaar bereikt hebben? Lees het jaarverslag…

Lees verder
Welkom bij Jong Catent!

Stichting Catent heeft Jong Catent opgericht voor beginnende leerkrachten die willen groeien van startbekwaam naar vakbekwaam. Ben jij ook een beginnende, gedreven en ambitieuze leerkracht? Welkom bij de club! Maak alvast kennis met Sander. Lees meer over Jong Catent.

Lees verder
Zij instromer: “Een inspirerend traject om te bewandelen”.

‘Ik heb vanuit de journalistiek de overstap gemaakt naar het basisonderwijs. Als kind wilde ik al lerares worden en de laatste paar jaar is dat gevoel weer teruggekomen. Want ik wil heel graag meer voor andere mensen – in het bijzonder voor kinderen – betekenen. Na onder meer een geschiktheidsonderzoek, een proefles en een rekentoets, heeft Catent mij aangenomen als…

Lees verder
Programma herintreders i.s.m. KPZ

Stichting Catent geeft je, in samenwerking met Katholieke Pabo Zwolle (KPZ), de mogelijkheid om als herintreder soepel terug te keren in het onderwijs. Dat doen we door jou centraal te stellen. We bieden je een benoeming bij ons bestuur en een kort opleidingstraject bij KPZ om je kennis op te frissen. Zo begeleiden we je bij je terugkeer naar het onderwijs.

Lees verder
Aanpak taakzwaarte opgepakt!

Taakzwaarte (werkdruk) is in onderwijsland een veelbesproken thema. Binnen Catent is dit thema serieus opgepakt, en wel nadat we met alle schoolteams hebben besproken welke mogelijkheden er zijn om er daadwerkelijk iets aan te doen.

Lees verder
Interim pool

Wij zoeken met voortduring enthousiaste professionals voor onze vaste (interim)pool. Als poolmedewerker van Catent heb je dezelfde rechtspositie als alle professionals bij Catent. Je inzet is afwisselend en het leven als interim professional bied je daardoor veel variatie. Als professional in de pool kan je op alle scholen van Catent worden ingezet, elk met een eigen aanpak, cultuur en sfeer.

Lees verder
Jaarplan 2019

Het bereiken en bereikbaar maken van hetgeen in onze toekomstvisie staat, daarin hebben we binnen Catent een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Het vormt het uitgangspunt voor hetgeen in dit jaarplan aan acties voor 2019 wordt beschreven, met daarbij de bijbehorende begroting.

Lees verder
Lees onze nieuwe brochure ‘De identiteit van Catent’

Stichting Catent wil dat kinderen een succesvolle toekomst tegemoet gaan en hun talenten “waardeN-vol” ontwikkelen. We hebben daarbij twee belangrijke pijlers: Eigentijds en kwalitatief hoogwaardig onderwijs op onze scholen. Onze identiteit, die is gebaseerd op zes kernwaarden die richtinggevend zijn voor ons handelen.

Lees verder
Stichting Catent is formeel (Academische) Opleidingsschool

Catent is een landelijk erkende ‘Opleidingsschool’. Als (Academische) Opleidingsschool is Catent formeel beoordeeld door ‘Netherlands Quality Agency’ (NQA). Uit de beoordeling komt naar voren dat het ‘samenwerkingsverband’ stichting Catent – KPZ gekenmerkt wordt door een krachtige leeromgeving, waarin opleiden, schoolontwikkeling en onderzoek goed samengaan.

Lees verder
Nieuwe website!

We hebben een nieuwe website gelanceerd. Uitgangspunt was dat diverse doelgroepen zo eenvoudig mogelijk de weg weten te vinden naar de juiste informatie. Daarnaast is de website gebruiksvriendelijk, vindbaar en responsive. Met de Werken bij pagina willen we potentiële collega’s een zo goed mogelijk beeld geven van wat Stichting Catent te bieden heeft en hoe het werken bij Stichting Catent…

Lees verder