Kindcentrum De Vlieger in Stadshagen wordt kindcentrum Kasteelhoeve

Op vrijdag 14 juli 2023 is de nieuwe naam van Kindcentrum De Vlieger feestelijk onthuld. Voortaan gaat Kindcentrum De Vlieger verder onder de naam: kindcentrum Kasteelhoeve.

Feestelijke onthulling
De kinderen, ouders, medewerkers en buurtbewoners mochten meedenken over een nieuwe naam. Uit die inzendingen is door een werkgroep de naam kindcentrum Kasteelhoeve gekozen. Tijdens het sprankelende zomerfeest werd de nieuwe naam feestelijk onthuld in het bijzijn kinderen van de kinderopvang en de BSO, de leerlingen van de basisschool, hun ouders/verzorgers, medewerkers en andere betrokkenen. Het was groot feest op het schoolplein dat helemaal in het teken stond van ridders en prinsessen. ’s Avonds waren alle ouders/verzorgers, (oud) medewerkers en oud leerlingen vanaf 21 jaar uitgenodigd voor het ‘Vliegeruitzwaaifeest’.

Kindcentrum Kasteelhoeve: Voor de brede ontwikkeling van het kind!
De werkgroep was het eens: kindcentrum Kasteelhoeve is een mooie combinatie van de ligging tussen Kasteel Werkeren en de Stadshoeve in Stadshagen en past goed bij de kinderopvang en het basisonderwijs. Kindcentrum Kasteelhoeve biedt basisonderwijs, buitenschoolse opvang, kinderopvang en buitenschoolse activiteiten voor kinderen van 10 weken tot 13 jaar. Er is een breed aanbod aan activiteiten waarbij iedereen meetelt, meedoet en leert. Samen met Catent, Catent Kinderopvang, Kinderopvang Breed en externe partners biedt kindcentrum Kasteelhoeve in Stadshagen een stevige basis voor elk kind.

‘Ontvliegeren’
De onthulling van de nieuwe naam van Kindcentrum De Vlieger, is de tweede stap in het ‘ontvliegeren’ van De Vlieger 1, Kindcentrum De Vlieger en De Vlieger 3 in Stadshagen en Westenholte. Vanaf september 2022 gaat De Vlieger 1 al verder onder de naam: WestWijs. En vrijdag was het de beurt aan Kindcentrum De Vlieger. De drie scholen krijgen hiermee de ruimte om zich op hun eigen manier te profileren.