“Bij Catent krijgt iedereen de kans om tot bloei te komen” 

Nieuwe collega’s zijn van harte welkom bij Catent onderwijs en kinderopvang. 
“In onze nieuwe koers voor de Catentscholen staat het motto ‘Ik zie je, je bent belangrijk voor mij, ik waardeer je’ centraal. Elke medewerker en toekomstige collega wordt gezien, als mens en als professional. Onze medewerkers krijgen de ruimte om zich te ontwikkelen en om tot bloei te komen. Talenten worden gezien en ingezet. Het mooie is dat medewerkers ook vanuit deze overtuiging handelen richting de kinderen”, aldus José van Loo, Directeur HR & Support.

Goed onderwijs 
Catent zet zich in voor goed basisonderwijs in een rijke leer- en leefgemeenschap. Binnen de scholen staat goed onderwijs centraal, passend bij de omgeving, waarbij volop aandacht is voor de brede ontwikkeling van kinderen, legt communicatieadviseur Anouk Beekers uit. “Zo komen de basisvaardigheden als taal, lezen, rekenen, burgerschap en digitale geletterdheid volop aan bod. Daarnaast is er aandacht voor maatschappelijke thema’s. Daarbij valt te denken aan onderwerpen als gelijkheid, gezondheid en duurzaamheid. Er is genoeg ruimte voor eigen inbreng van collega’s en zelfs de ouders worden goed gehoord tijdens het vormgeven van het onderwijs.” 

Fijne werkomgeving 
Catent doet er verder alles aan om huidige én nieuwe collega’s een fijne werkomgeving te bieden, vertelt José van Loo. Zo bieden ze onder andere een speciaal begeleidingsprogramma voor de startende leerkracht en kunnen medewerkers voor verdieping en professionalisering terecht bij de Catent Academie. “Ook proberen we collega’s voor te bereiden op de veranderende samenleving en delen we in open gesprekken en uitwisselingen tussen verschillende scholen kennis met elkaar. Onze medewerkers zijn de belangrijkste ‘dragers’ van goed onderwijs. Het opleiden, begeleiden, coachen en professionaliseren van (potentiële) medewerkers staan centraal binnen ons HR-beleid. Mijn ervaring is dat medewerkers die plezier in hun werk hebben ook bekwaam én veerkrachtig zijn. We houden rekening met de wensen van de collega’s. Wat heb je nodig om je werk goed en met plezier te kunnen doen? Nu en in de toekomst. We leren van en met elkaar.” 

Nieuwe collega’s welkom! 

Anne Ramaaker, leerkracht in de kleutergroepen op de Boxem, heeft een enorme passie voor haar werk en ziet graag een nieuwe collega komen. Zij is blij met alle ontwikkelingen en geniet met volle teugen van haar werk. “Ik wilde altijd al kleuterjuf worden, ik had nooit een plan B. Ik vind de belevingswereld van de kleuters geweldig. Zij zijn zo nieuwsgierig, ze willen echt alles weten. In de school kunnen de kleuters allerlei vragen stellen waarop zij een antwoord willen hebben. En ik kan je zeggen, dat zijn er nogal wat.” 

Wil je ook graag de uitdaging aangaan om bij te dragen aan het leerproces van kinderen? En ben je nieuwsgierig naar anderen én naar onderwijskundige vernieuwingen? Dan ben je van harte welkom bij Catent onderwijs en kinderopvang. Er zijn diverse vacatures op de basisscholen en vacatures bij de kinderopvang