Kindcentrum De Vlieger en BSO Het Atelier in Zwolle feestelijk geopend

Maandag 23 augustus openden kinderen van basisschool De Vlieger 2 en Het Atelier in Zwolle vol enthousiasme de nieuwe kinderopvang op deze scholen. Er was een uitgelaten sfeer en de verschillende activiteiten maakten de opening extra feestelijk.

Kindcentrum De Vlieger
De 400e leerling van basisschool De Vlieger 2 werd vanaf het dak door directeur John Berendsen in het zonnetje gezet. Deze leerling knipte een vlaggenlijn door en daarmee was het Kindcentrum De Vlieger officieel geopend. Het draaiorgel met Kinderen voor Kinderen-liedjes zorgde voor een extra feestelijke start van de dag. Kinderen zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 18.30 uur welkom op de voor- en naschoolse opvang. Daarnaast is er peuter- en dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Met de kindgerichte aanpak en de methode ‘Kiva‘* is het nieuwe Kindcentrum een veilige en fijne plek voor 0- tot en met 12-jarigen. Kindcentrum De Vlieger zit in hetzelfde gebouw als de basisschool en is een samenwerking tussen Stichting Kinderopvang Catent en Kinderopvang Breed.

BSO Het Atelier
Voor de kinderen die maandag voor het eerst naar de BSO Het Atelier gingen, was het een hele speciale dag. Directeur Sanne Roescher nodigde alle BSO-kinderen uit om een heerlijk taartje te komen eten en opende daarmee BSO Het Atelier. Daarna konden de kinderen kiezen uit een leuke activiteit. Zo was er een les djembé of konden ze meedoen aan sportieve activiteiten die werden georganiseerd door Sport Service Zwolle.
BSO Het Atelier verzorgt voor- en naschoolse opvang op maandag, dinsdag en donderdag tussen 7.00 en 18.30 uur. Bij BSO Het Atelier staan plezier en veiligheid voorop. BSO Het Atelier zit in hetzelfde gebouw als de basisschool en is onderdeel van Stichting Kinderopvang Catent.

*Kiva is gericht op het versterken van de sociale veiligheid en het tegengaan van pesten op basisscholen.